Pages

Tuesday, August 30, 2016

Rabak Cafe, Mergong Alor Setar

assalamualaikum...

minggu lepas-lepas sempat la p terjah satu cafe ni iaitu Rabak Cafe..
sebelum ni pernah terjah dh.. bole baca kat sini Rabak Cafe ..


datang kali ni nmpk ada beza sikit suasana deco dalam kedai ni.. 
so far, deco dalam kedai ni mmg cantik, menarik suasana dia..

cita bab menu plak..
kat sini ada western, dessert, masakan panas pon ada.. 
 kali ni datang sini plak, nk rasa menu yg lain pulak. 

saya mencuba dessert aiskrim chocalate


nampak menarik kan.
rasa dia aiskrim chocolate la..
namanya dah aiskrim chocalate.
dalam dia ada campur koko krunch 

overload chocolate
yang ni pon sedap.. 
siap ada kitkat, aiskrim dia pon sedap taw..

BBQ Chicken Grill special..
housemate punya.. makanan saya tak sampai lagi, pastu kira nk capai sikit² makanan housemate ni...

ni Fish n Chip
persembahan dia biasa ja.. 
rasa pon ok la.. maybe sebab saya dh kenyang dok makan aiskrim ja.. 
klau betul² kosong.. semua makanan akan jadi sedap..hihi

kat sini jugak, andai anda ingin celebrate apa² ja hari.. ada juga disediakan tempat... call ja untuk booking..

2,3 hari ni dok usha fb Rabak Cafe ni..
banyak pula menu baru..
geram pulak tengok.. mulut ni dh tergedik² nak merasa menu baru mereka..
antara menu baru..
creamosa drinks, pavlova ice bucket


terliur betul la tengok..



waktu operasi : 6 pm - 2 am
location: Berdekatan Tesco Mergong, 
masuk ikut jln depan Tesco Mergong menghala Pusat Service Toyota
Contact Number : 0195081148

Saturday, August 27, 2016

Upside Down House Melaka

assalamualaikum.....

ni cerita yg diperam lama yg tak dikeluarkan lagi kat entry ni...

bapa bulan lepas time saya kunjung ke JB, otw nk balik.. sempat lagi kami plan nk singgah Melaka kejap.... dok planning ada apa kt Melaka yg sempat kami melawat dlam masa sehari yg ada sebelum sampai KL...
setelah menggunakan khidmat pakcik google kami jumpa tempat menarik yg sempat kami pergi.. kami decide nak ke Upside Down House Melaka...

apa lagi kami gunakan khidmat waze nak cari tempat ni... akhirnya jumpa jugak la.. sampai ja.. mmg ramai org la, kena plak time cuti sekolah dan public holiday.. beratur la jawabnya...

ada apa dgn Upside Down House Melaka ni?


kat sini semuanya terbalik... mcm sebuah rumah yg terbalik la...
sebelum dilepaskan utk bergambar, kami diberi sedikit penerangan oleh staff kat sini.. mereka menerangkan cara nak mengambil gambar dgn betul...

start dilepaskan, kami pakat² bergambar la... start dgn ruang tamu dahulu...


selepas itu kawasan meja makan...

then kawasan dapur...



seterusnya kawasan bilik tidur...



meja study..


last sekali toilet...



time kami pergi.. org ramai sgt... dengan kawasan persekitaran dlm rumah tu mcm dh sesak plak...
nak ambik gambar pon susah.. sikit² nmpk kelibat org lain... aihhss geram la plak...

tapi kat sini. kita bole meminta bantuan staff kat sini tlg ambekkan pic... staff kat sini pon ok² ja.. layankan ja kami ni yg kuat posing ni ..

tiket masuk:
Dewasa : Rm 15
Kanak²: Rm 10
Warga Emas : Rm 10

Alamat : G12 & G14, Jln PM7,
Plaza Mahkota, Bandar Hilir, Melaka.

Operating Hours:
Isnin - Khamis : 10 am - 6 pm

Contact Number : 011-1072 2260

facebook : Upside Down House Melaka


Wednesday, August 24, 2016

Cool Licious, Jitra

assalamualaikum....

saya seperti biasa, bila ada ja tempat makanan yang tengah viral kot area dekat mula gatai kaki nk p terjah...

ada satu kedai makan kat area Jitra tengah viral sekarang ni.. menu makanan western , uniknya makanan ni dihidangkan dalam talam... so dapat la kita merasa beberapa jenis western..
nama kedai tu Cool Licious..
so decide ngan housemate nk pegi kt sini..so drive la dri Aloq Staq p Jitra nuu....


otw nk p cuba call kot bole booking.. tapi pekerja kat situ inform xbole booking... xpa la walk in ja la..

time kami sampai kat situ, mmg nmpk ramai la customer.. nasib baik ada yg dh habis makan..so dapatla meja utk kami.. selepas tu makin ramai plak customer yg mai.. tgk meja kerusi mcm dah xckup dh...


 

time kami pegi tu tinggal satu ja menu..
air pon hanya sirap dan teh o ais.. air lain xda..
so, decide pilih ja mana ada...

so tunggu dan terus menunggu..


akhirnya sampai jugak..
tunggu sampai boring laa..


taraa...


so far kat sini time saya pergi.. ramai org so service akan slow sikit la..
staff kat situ pon inform lambat sikit.
makanan dia ok la.. 
cuma, tgk dlm pic kt fb mcm byk.. bila smpai.. nmpk sikit lak..
tapi biasalah.. dlm gambar ja...

klau sapa-sapa nak terjah..
bole ke C-mart BDI kt jitra.. dekat area Polimas ja..

alamat: Cool Licious C-Mart Bandarulaman Jitra


Saturday, August 13, 2016

Bacang Corner Warung Che Nad Shellout di Pasir Gudang, Johor


Assalamualaikum...

still cerita semasa di Johor..

lepas dari ronda-ronda kat kilang bateri..
kami direct terus ke Danga bay.. Danga Bay sekarang mcm tak berapa best sgt.. duduk lepak-lepak sekejap.. terus kami angkat kaki..

mmber kat sana, Wani ada suggest mencuba shellout. so terus ja kami waze ke tempat tu...


jumpa juga gerai shellout tu.. walaupon dok pusing-pusing mencari gerai ni.. rupanya sebelah pasaraya apatah kat situ..

time kami sampai pon, tengok ramai jugak pelanggan kedai ni... mesti sedap ni...

satu set ni, disediakan 3 bgkus nasi putih..



shellout kat sini.. sedap jugak rasanya. cuma pedas sikit la.. tapi habis jugak kami makan..
dah lapar, bagi apa pon habis jugak..
dia punya kepah kot besar² gak.. berbanding saya makan kt Kedah..

so, setelah saya dah rasa shellout sini... bole la saya rekomen kan utk sapa² mencuba..

Gerai ni juga pernah dikeluarkan dlm paper jugak..
kira glamour jugak la tu yg ramai pelanggan..





Location:
Bacang Corner Warong Che Nad
Foodcourt Arena Masai Mart, Jalan Bacang 39,
Kota Masai, Johor

Harga: 1 Set rm 18 2/3 pax
Contact Number: 017-7642521

Facebook : Bacang Corner 


© Cerita dari Jejariku | Design By MH