Pages

Friday, February 10, 2017

Happy Family - ber steamboat dan yong tau fu sendiri

Assalamualaikum....

Entry pertama untuk tahun 2017...

Cuti weekend saya tak sama dengan cuti adik beradik yang lain.. nak buat aktiviti pon susah jugak.. kadang- kadang terpaksa saya korbankan al atau unpaid saya... tak kisah la, time bersama family lagi bahagia...

weekend baru-baru ni, bila dh ramai ada kt kampung.. saya plan nk ber steamboat dirumah.... so mintak kak dan kak ipar perap ayam siap-siap dan buat kuah sup. . part saya, ambil halfday kerja.. terus balik kampung, sambil tu singgah kejap beli pelbagai bebola dan seangkatan dia untuk buat mkn-makan....

tiba-tiba terasa nk buat yong tau fu jugak la.. disebabkan bebola yang beli utk buat steamboat sama ja untuk makan dengan yong tau fu...

so petang tu, terjadi la steamboat versi sendiri dan yong tau fu...
xda la rupa steamboat macam kat kedai tu...




jadi la simple-simple ja.. tapi syok bila dpt kumpul ramai-ramai...


No comments:

Post a Comment

© Cerita dari Jejariku | Design By MH