Reunion | Kawan Lama Berjumpa @ Cinta Lama Berbunga?

by - Thursday, April 13, 2017

Assalamualaikum..


Pagi ni sambil drive nak ke Hospital sambil dengar radio IKIM..
pagi-pagi memang saya suka dengar celoteh di radio ikim..
banyak input berguna yang dibincangkan..


 untuk pagi ni, tajuk yang di bincangkan mengenai 
REUNION - Pertemuan Semula

 Kalau ikutkan saya sendiri pon, saya suka reunion ni, ya la time reunion ni la dapat berjumpa kawan- kawan yang sekian lama tak berjumpa... 
Reunion ni tak salah, dia ada kebaikan dan ada keburukannya...

apa yang saya dengar di radio sebentar tadi, terdapat punca penceraian adalah di sebabkan daripada reunion.. 
ini kerana, semasa reunion ada yang terjumpa kembali kekasih lama, ada jugak bibit cinta mula tumbuh... 

Perkara ini bergantung kepada diri sendiri jugak.. 
Terutama kepada yang sudah berkeluarga, semasa reunion bawak sekali ahli keluarga, kenalkan ahli keluarga kepada kawan - kawan.. at least, kawan - kawan tahu anda dah berkeluarga.. 

kadang-kadang itu, ia bergantung kepada niat seseorang jugak.. 
Contoh : selepas reunion tu, jika ada terlalu kerap mesej ka apa ka.. cuba elakkan dari berlanjutan... 

di facebook IKIM..
saya suka baca komen dari isu ini.. ada byk pendapat dan jugak yang berkongsi pengalaman sendiri.

Bagaimana dengan pendapat anda pulak?  



You May Also Like

7 comments

  1. tak salah kalau reunion dengan kawan-kawan bawa family sendiri

    ReplyDelete
  2. betul.. kalu yg berkeluarga tu elok bw keluarga tp kdg2 dah tau status pun sibuk je lg nak bersms dah berwssp bagai. hrp dijauhkan nauzubillah.

    seronok reunion, lama dah tak buat.

    ReplyDelete
  3. Hati berputik dan berbunga adeh

    ReplyDelete
  4. betul tak nafikan. nak nak pulak kalau rajin sgt dok trobek cerita cerita lama ni

    ReplyDelete