Shellout Di Arab Kitchen, Alor Setar

by - Sunday, April 16, 2017

Assalamualaikum..


Arab Kitchen
Inilah terjadinya, bila otak seminit membuat keputusan.. 
dah lama terigin nak makan shellout tapi tak da kawan yang nak layankan..
kebetulan masa kejadian bersama staff kt hospital uruskan sorang staff yang sakit di bawa ke hospital..
sambil dok menunggu lama sangat kt hospital... otak seminit membuat keputusan nak makan.. terus terkeluar nak makan shellout...


tempat yang di tuju ialah di Arab Kitchen la yang famous shellout dia yang sedap tu..

time saya sampai pon ramai orang.. parking tepi jalan pon penuh keta tersusun panjang ja...
tak putus - putus orang datang... customer Chinese pon ramai yang datang..
ni betul-betul sedap ni sampaikan Chinese pon ada datang


Pilihan saya kali ni, di Arab kitchen.. Dah lama dengar tempat ni sedap
tap tak berkesempatan nak pegi.


Antara menu di Arab Kitchen ni
Shellout
Western Food
Laksa Tempurung



Kami berempat, so 2 set shellout yang di pilih bersama nasi putih 4 jugak..
Majoriti yang datang disini, menu yang di pilih ialah shellout.
Saya lihat, pelanggan dari masyarakat Cina pon ramai yang datang. 
Ini bermaksud Arab Kitchen ni betul-betul sedap ni.


Ni rupa shellout kami berempat..
part rasa pulak..
wowww memang sedap la.. 
rasanya pedas tapi bukan pedas bole ternganga nak mintak air..
ni pedas-pedas sedap.. dengan rasa manis seafood dia..
memang tak rugi la nak try.


Tinggal kulit ja anak dara semua ni makan.. ni pon nak cepat..
Saya suggest la Arab Kitchen klau nak makan shellout.

Lokasi:
Sebelum airport lama Kepela Batas.

Waktu Operasi:
Selasa- Ahad
Tutup- Isnin
12 tengah hari - 12 pagi

No. Telefon:
011-39116700

Facebook

Instagram

You May Also Like

13 comments

  1. adeh lama lama x jjcm kat blog ZF rumah dah baru..sweet!

    ReplyDelete
  2. Ramai yg review..harga dik ok x ???

    ReplyDelete
  3. Adoiiii bila nak pi loqstaq makan shellout arab kitchen nih! Terlioq tengok aihh... 😋😋😋
    It's my first time visiting you here! ♥

    ReplyDelete
  4. boleh p try nanti. fist time try shellout dekat gemilang kitchen sedap juga..nanti p try sana pula zf hehehe

    ReplyDelete
  5. boleh try jugak ni. kadang kitorang pergi mana2 tatau nak makan apa dekat mana

    ReplyDelete
  6. Kena pergi ni, nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  7. makin banyak restoran yg menyediakan sajian shell out yer..

    ReplyDelete
  8. wah tempting betul..kalau dekat ni pasti dah kena serbu hehe

    ReplyDelete
  9. Waaa memang nampak tempting shell out tu! tringin la nak try kalau dekat.
    Nasib baik jauh, thanks singgah blog syed. saya singgah sini sambil follow ya :)

    ReplyDelete
  10. licin semua! memang sedap betul tuh..hehe..btw saya follower yang ke 632! hehe.

    ReplyDelete