Chicken Chop vs Chicken Grill di Gemilang Burger

by - Monday, September 08, 2014

assalamualaikum....

setelah beberapa hari kembali pulang ke bumi Sintok ni..
nak mengupdate pon tak sempat.. busy bebenor...
dah kena tukar bilik.. nak mengangkut barang-barang lagi.. 
nie pon still tak habis mengangkut lagi...
roomate pon dah bertukar.. nak kena sesuai diri ngan suasana baru....

ok dah cita pasal tue.. kita pasal tajuk diatas..
malam ahad tu, terasa plak nak makan chicken chop...
settle urusan saya dan si Ira.. kami mencari chicken chop..
ternampak sebuah kedai ala-ala santai la kat tepi jalan...
ada jual western food..
so singgah la kami....
tengok menu, saya order chicken grill sebab Ira dah order chicken chop..
so nak try lah dua-dua...

ni kedai Gemilang Burger.. dah lama dah buak sejak 1997 lagi

gemilang burger
jus tembikai yang diorder..sedap

jus tembikai
chicken chop yang diorder oleh Ira..
komen dari Ira...
persembahan menarik, tapi ayamnya kecil..
rasa sos lada hitam sedap.. terasa sos dia..

chicken chop




seterusnya, chicken grill..
sama jugak.. persembahan canik, menarik
tapi ayam kecil xpuas makan
sos dia memang sedap...
coslow pon sedap..

chicken grill
kedai nie jalannya kalau dari Star Parade kat Alor Star nak ke Stadium Darulaman..
sebelum sampai IPD Alor star kedai tepi jalan belah kiri..
harga chicken chop dan chicken grill sama ja RM 9 ja.
jus tembikai RM 3 (mahal jgk la)




You May Also Like

12 comments

  1. teringin pula makan chicken chop sekarang ni...tapi chicken grill lagi best kan...hee

    ReplyDelete
  2. mahal la kalau ayam kecik.selalunya akak makan kalau chicken chop ni ayam dia hampir separuh dari pinggan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ayam dia kecik yg nie. Hrga Plak mahal

      Delete
  3. argghh..kalau portion kecik maybe akak x masuk..mkn x puas..seklai ngap dah habis..RAKUS x ahkak heheehh

    ReplyDelete
  4. permatang sintok ke ? hihihi.. chicken chop CT tak suka and gemar saangat spesis yang guna breas crumb tu.. suka yang grill kekeke

    ReplyDelete
  5. Bestnya chicken chop n chicken grill tu.
    Memang my fevret.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sekai sekala ja boleh dpt makan western ni

      Delete
  6. dua dua dah lama tak makan...masuk blog Zarul akak macam dah buat senarai pulak nak makan apa hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang kaki makan kak... asal ada ja tempat org sunggest saya akan pegi

      Delete