Jualan runcit ditepi tangga

by - Wednesday, September 24, 2014

Assalamualaikum..

Sejak dari kecil lagi saya ni minat menjual. Sampai la sekarang ...
Bila stay di dewan penginapan pelajar (DPP) ni. Saya buat jualan kecil-kecilan
Saya letak barang jualan saya dalam box ais...
Sebenarnya, apa yang saya jual Tue kebnyakan saya beli hanya untuk dapat kan barang percuma. Padahal,saya tak makan pon sangat makana Tue.
Sebelum nie saya just jual air tin 100 plus Dan juga air kotak teh bunga, soya ja pon..
Tapi sem nie upgrade ckit jual macam2 lagi.

Nie antara makanan yang saya beli untuk dapatkan barang percuma ja, nak makan memang saya kurang ckit. Kalau oat Tue satu sem sepekat pon baru saya dapat habiskan rasanya..

 Nescafe lak saya jarang minum, kalau minum memang susah nak tido

Nak mug nie ja motif nya
Manggie big Kari saya beli nak dapatkan Tupperware besar..
Ni barang jualan saya. Saya melabur ckit duit pinjaman saya beli barang jualan semua nie...
Box di saya letak di tepi mesin air laluan ke blok h

Nie antra jualan saya

Box putih nie saya letak di hadapan tangga di blog g



Kalau Bab kehilanga duit ngan makanan nie slalu jadi akhir2 sem LA... Tapi saya biarkan ja, anggap ja sedekah..
Tapi kadang2 Ada si nyet nyet suka rosakan.. Nyet nyet suka ambil manggi, bukan nak makan pon dia lempar ja makanan. Kalau makan OK jgk. Nie dia suka rosakkan..  Hai, nakal si nyet nyet ni..

Harap2 jualan saya akan peroleh keuntungan walaupon hanya sedikit... Amin...

You May Also Like

14 comments

  1. haaa bagus nii tapee mula mula tepi tangga... lepastu bukan kedaii ehhehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.. Ada rezeki lebih boleh LA..

      Delete
  2. da jugak yang panjang tangan ye...jangan di biarkan selalu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slalu trjadi...bukan jualan saya ja. Kwn2 yg letak brangan lain pon still Ada curi

      Delete
    2. Ishh teruknye.. Potong tgn krg bru tau, kan..

      Delete
  3. wah bagus btol ade usaha utk berniaga. semoga dapat keuntungan

    ReplyDelete
  4. Pandailah awak ni..
    Betul jugak kan?
    Akak nak jual kat klinik lah.
    Hehe..mengada-ngada pulak kan?

    ReplyDelete
  5. Dulu masa akak student pun akak ada beli barang kat tangga.
    Depa letak dalam plastik.
    Tapi, akak ada terfikir..tak hilang ke duit jualan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti Ada hilang... Tapi anggap ja sedekah

      Delete
    2. Alhamdulillah.
      Semoga rezeki zf bertambah2 lagi..

      Delete
  6. kenapa pilih di tepi tangga?
    nyet nyet tu apo kobondo Zarul eh

    ReplyDelete
  7. bagusnyaaa.. bisnes kan punca pintu rezeki Allah dah kasi jaminan. tak apa untung sikit janji berkat.

    ReplyDelete