Wonderfood Museum Penang

by - Monday, October 21, 2019

Assalamualaikum..

Hari Kedua di Penang..
Check Out Hotel, tak breakfast apa lagi..
jom p breakfast di Wonderfood.
tapi jamu mata ja la..

Pekena the Tarik + mee Goreng dulu
Di Wonderfood ini terapat pelbagai jenis makanan.
tetapi bukan untuk dimakan ya..
untuk dipamerkan ja..
dari makanan Melayu, Chinese, India dan banyak lagi lah.

Cendol 






Makanan-makanan orang Malaysia


Makanan masyarakat India

Pelbagai jenis kuih muih

Nasi Lemak- breakfast orang kita


suasana peniaga sedang meniaga

masyarakat Cina


Jadi cheff goreng telur




makan besar masyarakt cina

pelbagai jenis lauk pauk

Jom luch

eeeekkkk makanan basi

Jika kehidupan kita kelam

gempa bumi ka ni


mee kari?

pekena ais kacang time cuaca panas-panas baru best..




meh saya suapkan awak laksa...

cendol ini kami yang punya

Husband saya kuat makan

tanaman brokoli

Nasi Lemak

kalaulah ini semua adalah real..

nak makan apa?
saya masakkan

putu mayam

jual-jual

capati ka ni..

temankan saya makan roti canai ini...

durian elok ni… mai beli kaih

buah melaka..




















Address:

49, Lebuh Pantai, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Ticket : RM 15 - Adult
RM 10 - Child


You May Also Like

7 comments

  1. Bestkan masuk muzium ni, rasa nak makan je. heheheh

    ReplyDelete
  2. Perghhh woww macam real ek...ni kalau Sis masuk pun, sakan bergambar ni hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Tu bukan gempa bumi, tapi Titanic nak karam. Haha

    ReplyDelete
  4. huurm dok masuk sini keje lapaq jele tengok makanan2 dia..
    stress dan keluar mesti nak cari food..

    ReplyDelete
  5. Menarik kan ronda-ronda muzium ni

    ReplyDelete