Mushrooms Soup Campbells

by - Saturday, November 14, 2015

assalamualaikum...

target hari ni habis kerja 5.30 ptg nk terus balik kampung ja... tapi alahai terpaksa mengantikan supv yg masuk lambat smpai pukul 7.. tunda balik kg minggu ni.. nk balik malam² cam ni.. takut plak..biasa la kampung jauh kedalam nun disana...

so malam ni mencari idea la nk makan apa. teringat ada beli mushroom soup jenama campbells ... google cara buat dia.. tapi resepi dia mcm² nak kena letak...

lastly tgk cara masak yg tertera di tin..
senang dan mudah ja...
saya gunakan mushroom soup jenama campbell tu..
susu dutch lady
sedikit air...



nk masak pon mudah ja..
saya masukkan separuh ja mushroom soup tu.. kemudian susu dutch lady sedikit dan juga air..kacau ja bagi sebati sampai mendidih... then tutup api..

siapp.... bole dimakan..



You May Also Like

11 comments

  1. Asalam ZF dah kerja sekarang kan tahnia ya..murah rezeki..

    ReplyDelete
  2. Amboi ! macam sedap ni.. cicah dengan roti lagi best...

    ReplyDelete
  3. hahaha..resepi rekaan sendiri gak yang sedap.yang penting kenyang ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul.. campak je then rasa kalo ok tibai je =D

      Delete
  4. nape ada robot kat sini...huhuhuh

    ReplyDelete
  5. mkn dgn roti sdap nihhhh....heheheheh

    ReplyDelete
  6. kalau x letak susu x boleh ke? nanti manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. uit susu segarla.. bukan susu sejat hehehe.. alaa akak celop jarilah.. manis jugak nnt =p

      Delete
  7. bakar pulak roti sapu garlic cream tu kan. cicah soup cendawan. alahaiii sedapnya!!!

    ReplyDelete
  8. ehehe kalo google memang canggih2 semua recepi kita jumpa.. CT penah jumpa kena guna smpai 5 jenis mushroom.. jenuh nak cari haih..

    ReplyDelete