Nyanyuk ka terlupa!

by - Wednesday, January 28, 2015

assalamualaikum...

sekarang ni, disebabkan saya masih bercuti di kampung. so tugas memasak akan diserahkan pada saya la, kecuali hari minggu time ramai² balik, saya serah bab masak pada kak saya..saya nk relax ya..hihi teruk betul.
Isnin lepas nk dijadikan cerita, dah settle masak semua..saya pon relax² lah depan tv sambil blogwalking..boleh plak sampai tertido. nasib lah terjaga, tengok mak ayah tak makan nasi lagi.. panggil lah mak ayah makan, nk hidang ni.. sekali nak ambil nasi, cari mana nasi ni.. dah hilang ka!
cuba mengimbas balik, rupanya lupa masak nasi.. adohai.. cepat² letak nasi.. senyum ja kat mak ayah.. kul 3 jugak la mak ayah makan nasi..hihi
dah nyanyuk ka saya ni!


petang semalam try apply tips dari blog arzmohd tentang kuasa ubat gigi ke atas cermin lampu keta... cari ubat gigi yang tak pakai..terus gosok kat lampu keta..menjadi la...

You May Also Like

57 comments

  1. dah kenapaa lupa tanak nasi. hahaha. saya tadi kukus pau dekat dapur pastu tinggal kejap pi duduk depan laptop. tak lama tu bau wangi siap cakap lagi " ehh sedapnya bau mak cik sebelah ni masak." dah lama sikit tu baru teringat ada pau tengah kukus dekat atas dapur. mujur air tak kering lagi dalam pengukus. hahaahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg xingat lgsung...hihi
      nasih baik la air x kering..law x rentung la..

      Delete
    2. Abisss laaa pau lemauuuu... He He He...

      Delete
    3. Hahahha. tak lemau okayy SS. masih sedap untuk dimakan lagi ^__^

      Delete
  2. selalunye mmg jd cam tu kan...sbb tu selalu masak nasi dulu seblm masak lauk ...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..lepas ni masak nasi dulu sebelum masak yg lain

      Delete
  3. Kalu berus gigi tak pakai biasa dengar... Kalu ubat gigi tak pakai tak pernah plak dengar... Ha Ha Ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni ubat gigi yang free tu, ada kawan bagi saya.. dia dapt masa atas flight kot..

      Delete
  4. Calon menantu yang baik adalah yang lupa masak nasi... Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sekali masak kat mak mertua..nasi lupa tanak la mak.. menyesal aku ambek buat menantu hihi

      Delete
    2. Menantu memuda dah nyanyok... Kalu dah tua x tahu ler title apa... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. hahahah. tambah sikit lagi kesayangan mak mentua :D

      Delete
  5. selalunya suka masak nasi dulu sebelum masak lauk.. bukan apa kalau masak lauk dulu, nanti bila lauk dah masak, nasi belum masak lagi, dah kena tunggu plak.. kalau masak nasi dulu, silap2 abis masak lauk semua, dah boleh makan nasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 tu.. ni saya pastikan nasi masak di masak dahulu hihi

      Delete
  6. siap tido n blogwalking tu yg tahan tu,..nasik tak masak lg..hehe..

    tapi takpe, dapat makan nasi panas2...berwap-wap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu jadi orang gaji Haji Bakhil abis laaa kena buang keje... He He He...

      Delete
    2. nasi baru masak..lembik2 ckit.. panas2 lak..baru sedap...

      ahhaha rela dibuang awal2..

      Delete
    3. Ituuuuu buburrrr! Nasi dah jadi bubur!

      Delete
  7. heheheh....nasib bek lupa tanak nasik jer..kalau lupa masak lgi haru kannn...lg lama laa nk tggu bila boleh mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan tahun depan... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Memang nak suruh orang kebulur... Ha Ha Ha..

      Delete
    3. Hahahah. ss aje yang mampu tahan kebuluran :P

      Delete
  8. biasa orang lupa tekan butang je....ni kronik dah ni..haha

    ReplyDelete
  9. Hihi....kalau jarang masak mmg selalu nyanyuk Hana....tak per .....belajar dari kesiilapan katanya...
    Okje pun guna colgate utk padam white board Hana

    ReplyDelete
    Replies
    1. time cuti kt kg ja masak.. hujung minggu biar akak akak balik kg masak

      Delete
  10. ahahahhhaha kelakar la adik ni...khusuk betul blogwalking...akak kalau balik rumah mmg x hadap blog sangat dik...nsb baik mak ayah x marah nasi lom masak lg hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah boring ja dok rumah..xda sapa.. time tu lak mak ngan tdo..xlrat

      Delete
  11. Hehehe..bukan nyanyuk lupe je tu..kengkadang berlaku pada smeua org..hikhik:)

    ReplyDelete
  12. haha sian mak ayah makan nasi lambat ye...acaner leh terlupa tu? (tanda2 penuaan kah?) *ya ampunnn*

    ReplyDelete
  13. Kesian mak ayah.. Kena tunggu.. Nak buat macam mana kan .. Terlupa..

    ReplyDelete
  14. Owh berkesan ye?.. Boleh lah cuba nanti

    ReplyDelete
  15. nyanyuk? ingatkan nyammuk tadi..aduss...sis JM pulak yg nyanyuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dh nyanyuk, nak tulis nyanyuk dah jadi nyammuk...nak tulis nyamuk dah jadi nyammuk..ehh..apa aku tuliss....nyanyuk, nyammuk, nyamuk...oohh peningg aaaaa

      Delete
    2. eh eh eh... apa ni sis... pening pening.. hihi

      Delete
  16. ubat gigi tak guna? dah expired ke ubat gigi tu. Mmg berkesan lah ye..boleh try test lah nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat gigi ada lebih mmbr bg.. yg dpt atas flight tu

      Delete
  17. hahaha... pernah juga jd macam ni... so kena la tunggu dulu masak nasi baru boleh makan...

    ReplyDelete
  18. Hahhaa. Kebuluran scha macam tu. kekeke.

    ReplyDelete
  19. ahkak pun kalau bab memasak memang last on list lah.
    tak kuasa...
    kalau mengemas i suka..
    vacuum
    vacuum
    lap tingkap
    bla..bla..bla..

    ReplyDelete
  20. akak pun sekarang selalu tetido terus masa ngah BW.

    ReplyDelete
  21. hahaha tudia menantu lupa masak nasik kikiki

    ReplyDelete
  22. haha.. selalunya org lupa tekan button periuk nasi tu, buka2 penutup beras masih terendam dlm air tp ni lgsung tak ingt nk masak nasi..hehe...memang kelakar =)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  23. petua ubat gigi tu selalu dgr tp xpenah try la pula.. bolehla buat juga pas ni

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  24. heheheh.. saya pun boleh terlupa juga kadang2... nak makan kuah saja memang tak la.... so, terpaksalah menunggu sekejap.. alahai.

    ReplyDelete