Untuk Minggu ini

by - Saturday, January 24, 2015

assalamualaikum...

jumaat smlm free, budak² tak sekolah... sempat keluar Alor Star mncari bilik sewa.. harga sebilik pon dah mahal.. baru dalam Kedah..bukan kat KL lagi.
nak tak nak..kena terima gak..
nasib ada teman yang sedia menemani saya mencari bilik sewa..
settle pegi usha rumah, nk lunch plak..dh pukul 3 dah.. nak mencuba Chicken Rice Shop kt Aeon Big.. sebelum ni tak pernah ada lagi cawangan di Kedah..
so pantang ada restoran baru buka kt Kedah semua nk try...
set utk 3pax
rasanya biasa-biasa ja... makan nasi ayam kedai biasa lagi sedap..hihi
bff
seterusnya mlmnya..sambut besday ank buah..
mat dib,mat haziq, yayan
besday mat haziq yg ke 8 tahun...
alang² ramai kat rumah.. buat la makan-makan sikit kat rumah.. tu pon dah riuh dah...  
belum balik semuanya lagi...  esok sunyi balik rumah, bila dah balik rumah masing-masing..

You May Also Like

57 comments

  1. menu makanan nya banyak banget mba hehehe

    ReplyDelete
  2. assalamulaikum , aduh rindu nya nak balik kedah ni
    nak makan nasi lemak royale haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cemana rupa nasi lemak royale tu?

      Delete
    2. sbb gerai dkt ngn istana kot....hihihhii

      Delete
    3. ni mesti kak deana pegi makan kat istana ank bukit tu kan...

      entah la, xtahu la kenapa nama royale.. xpa nnt kalau saya pegi makan lagi.. saya try tnya tgk...

      Delete
  3. betul,sedap lagi tat nasi ayam. hehe. praktikal kat as rupanya. good luck na! ^^

    ReplyDelete
  4. Kat Perlis pun mahal gak rumah dan bilik sewa...

    ReplyDelete
  5. kemain seronok anak anak buah dia tuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok la..dpt satu set brg hepy besday tu

      Delete
  6. Replies
    1. rumah ke tempat praktikal jauh...kena gak sewa...

      Delete
  7. lamanya tak balik kedah.
    dah ada aeon big dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa.. nnt nk buka parkson plak..besar gak la

      Delete
    2. yaa.. nnt nk buka parkson plak..besar gak la

      Delete
  8. ohhhhh rindu nk balik aloq staq.. ry cina nnt cuti pjg boleh brehat lama kt kmpung. keja apa kt alor staq? dh try mee goreng kt kedai mi kamal anak bukit ke?? sgt sedap. pergilah try, rugi kalau tak makan..hehe.. kedai dia betul2 sebelah villa tunku kat anak bukit tu. dkat area istana juga la

    zinziemeewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo tahu..pernah mnyewa dulu kt ank bukit... mee kamal tu saya xbrapa minat sgt.. tapi gerai depan mee kamal tu saya suka mkn.. sedap

      Delete
  9. The Chicken Rice Shop tu, paling saya suka...kerabu mangganya..fuhhh! yg lain mmg biasa2 aje hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerabu mangga dia bgi saya, saya xminat lah

      Delete
  10. tak pernah makan the chicken rice shop tu..hihi
    singgah kat sini sambil follow.
    jemput singgah blog sy =)

    ReplyDelete
  11. biasa je the chicken rice shop tu..hehe.oh praktikal kat aloq setaq rupanya..bila start?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan biasa ja rasanya... start isnin depan...

      Delete
    2. Kak Ros pun kurang sikit kalau chicken rice shop.. Tak berapa kena dengan selera

      Delete
  12. Anak-anak saya suka.TCRS.
    Tapi sebutan Ajik memang sukar nak faham
    -> ciken rai top.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ye lah..bdk2 lagi sebutan xpham lagi

      Delete
    2. nasib baik laa dia sebut ciken rai top.... bukannya shikin aishwarya rai top... He He He....

      Delete
  13. Buat nasi ayam sendiri lagi puas hati kot. Hehe. Takpa la dah try sekali kan. Kite pn pernah makan sekali ja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..buat sndri puas hati... dh lama xbuat nasi ayam .

      Delete
  14. mencari bilik sewa? bukan rumah sewa? kiranya kalau sebuah rumah ada 3 bilik then ada 3 org penyewa lah ye ke mcm mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg owner buat bilik sewa ja.. kira satu kepala..so untg lebih la dia.. dia masukkan satu bilik 3 org..rumah tu ada 2 bilik..so jadi 6 org la... tapi bilik xbesar mana pon

      Delete
  15. chicken rice shop.....huihhh....dah lama xmkn situ...sedapnyer....tgh carik bilik sewa utk prkatikal ke zarul? hihihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa kak..urk praktikal mgu depan..nervous ni

      Delete
    2. yeke...all da best ye junior...hihiihhi...jgn nebes2...rilekkkk k...heheeh

      Delete
  16. saya suka makan nasi ayam terutama part nasi lembut dan bau sedap. hehe. bestnya dapat makan sedap2 slalu. heheh :D

    ReplyDelete
  17. chicken rice memang best. saya pun suka makan.

    ReplyDelete
  18. dulu dok makan jugak the chicken rice shop tuh.. ni dah bertahun2 tak p makan.. apapun tak kisah sangat, nasi ayam kedai biasa pun sedap jugak..member ada sewa umah kat alor star, tapi tak ingat area mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu just nk merasa ja baru buka...
      ya ka.. taman apa xtahu..

      Delete
  19. Meriahnya... Sedap2 makanan dier..

    ReplyDelete
  20. Sedapnya makanan tu :) Suka bla adik beradik semua berkumpul..riuh rumah kan? :)

    ReplyDelete
  21. Moga dipermudahkan yer praktikal nanti..

    ReplyDelete
  22. Ciken rice tu suka paitee jeee. yg ada sayur tu. dappp

    ReplyDelete
  23. brp harga sewa bilik kat kedah skrg ni ZF?
    ana rasa nk try apply keja kat area kedah la pulak hehe

    ReplyDelete
  24. saya pun x berapa sangat dengan chicken rice shop tu. tapi kalau setakat nak merasa, boleh lagilah. xde masalah. hahaha...

    and happy belated birthday haziq ^^,

    ReplyDelete