Tugas Pagi-pagi..

by - Wednesday, January 21, 2015

assalamualaikum....

Selamat pagi semua. ..
sejak dah balik kampung ni.. tugas saya pagi- pagi akan menghantar dua orang ank buah ke sekolah....
kalau tak sebelum ni mak dia lah hantar tapi disebabkan kak ipar saya baru-baru masuk hospital 4 hari..tengah sarat pregnant sekarang ni..so tugas diambil oleh saya kalau ayahnya kerja...
sambil menunggu mereka siap.. update kejap sambil menghirup udara pagi-pagi diluar rumah ni... kabus ja lagi dengan bunyi ayam berkokok...syokk bila berada di kampung...

You May Also Like

90 comments

  1. Waalaikumussalam ZF.. selamat pagi & salam ceria selalu.. :)

    ReplyDelete
  2. wahhh. hantar anak buah pi sekolah. prektis jadi mak cik mithali gituu. hahaha
    memang syok duduk dkta kampung. tenang aje rasa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mithali la sgt... kdg2 xdgr ckp siap lah.... makcik ni garang taw... hahahaha

      Delete
    2. mana da makcik lawa... makcik comei ada la..hahahha

      Delete
    3. nk jugak tu comei katanya ahahaah

      Delete
    4. Perasan tu bagus... Itu tandanya membran otak semakin membesar... He He He...

      Delete
    5. kdg2 kita perasan gak ngan diri kita..hihi..

      Delete
    6. kalau CT diorang meragam memang memasing kena ketam..

      Delete
    7. xleh sat g ada yy buat aduan..hihi

      Delete
  3. Duk kat kampung nie jiwa pun tenang aje kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa zumal... xbising mcm dok pekan..bz sgt

      Delete
  4. Memang best. Yg tak best nye bila bngun je tmgok jam dh tghri hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu dah kena bising ngan mak dah

      Delete
  5. wahhh baiknye mak sedara .... tak pe nanti ade anak sendri dah tau dah cam ne nk anto anak pi skool

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik la sgt hahaha... ank sndri sruh pak dia hantr hahahahah...

      Delete
  6. bagusnya mak sedara nih.. tak pa, training awal2 nanti senang.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. Oklah tu .....tolong menolong sesama insan hiks!
    Dah cuti yeh ZF...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa..dh hbis stdy dh..tgal nk praktikal plak

      Delete
  8. Baguslah tu, praktis hantar budak2 ke sekolah. Bila dah betul2 jadi mak budak nanti senang sikit, dah ada pengalaman hantar budak2 (kalau hati baik boleh juga hantar bapa budak ke tempat kerja)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. melampau sgt tu smpai bapao bufak nk dihantar hahahaha

      Delete
  9. bestlah..ni pagi-pagi kena gi keje,lagi tak best

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekejap ja ni... mggu depan time table dh bertukar plak

      Delete
  10. besat nya duduk kampaung..tapi saya kalau duk kampung tak boleh lebih 3 hari..bosan ..ehhheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni tahap boring jugak la.. nasib ada ckit line tenet..boleh online gak

      Delete
  11. oklah tu... boleh jenjalan hirup udara kampung... excercise sikit...

    ReplyDelete
  12. ishh..update guna phone ke ni..siap hirup uadara segar lagi..kalau kat tempat sis JM ni bila hirup udara je mcm2 bau ada hohhoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bau apa tu JM? Perfume asli ke? He He He..

      Delete
    2. pandai sis..sambil tunggu budk2 dtg rumah...tggu ja kt depan rumah...

      Delete
    3. SS : tahi kucing huhu...ramai tul kucing terbiar

      Delete
    4. ahahaah...terkono eden...mana datang nya 'ramai' tu hahah...hadus...nampok sajo...mata sudah mengantuk..otak dah jem..ni lah hasil nya hahaha

      Delete
    5. dah dah sis...p tdo la..jgn dok tahan mata sgt tu...

      Delete
  13. Jadi mak ganti ke. hehehe dulu masa kecik-kecik pun ingat juga gi tinggal rumah makcik sebab mak kat hspital nak beranak...Uhuhuuu...

    ReplyDelete
  14. muahahahah.. kena bangun pagi awal2 tak snggop i..

    rasanya xde ice rink kat penang dah.. yang di BJ tu tutup lama smgt dah.. tp kat qbay ade tempat main roller blade..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok kg wajib bagn awal2...

      CT tq for u information...

      Delete
    2. sedapnyeee golek2 pepagi.. isk ZF kena berperang hantar anak2 buah..

      Delete
    3. xpa2 hari mghu kita golek2 la lama2 hihi

      Delete
  15. Jadi supir rupanya.
    Macam PU yang jadi supir SS.
    He3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai ke sini PU... Hi hi hi...

      Delete
    2. haha sampai ke blog saya pon timbul PU...

      Delete
    3. Nazeck admire kat PU tu... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Boleh tahan lah, SS.
      Tapi tu kalau gambar jauh lah..
      Dekat Wallahua'lam.
      Haha..gedik betoi..

      Delete
    5. aihhss jgn2... bg can kat org belum berkawen lagi hihi

      Delete
  16. Selamat menguruskan anak-anak buah ye, Zarul :)

    ReplyDelete
  17. Hai ZF. Sihat kee? Rindu kita tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak rindu Scha. Nanti akak terjah Scha ye :)

      Delete
    2. alhamdulillah..sihat... rindu Scha gak... kita pon jarg terjah Scha lagi ni

      Delete
    3. Cakkk. Scha datangggggg niiiiiiiihhehehe

      Delete
  18. Selamat mnjalankan tugas dgn penuh bhemah...hee3...

    ReplyDelete
  19. best kan dok kampung. update la gambar sekeping dua

    ReplyDelete
  20. eh sma la kita..pagi tdi pon anta ank buah ke sekolah ;)

    ReplyDelete
  21. bagusnya jadi driver anak menakan. ^^

    ReplyDelete
  22. training tu... besok ada anak senang nak buat... dok kampung? bestnya ada line... kalau bela ayam itik pun masih boleh update blog... saya suka macam tu

    ReplyDelete
  23. sama la dengan akak ni. rutin setiap pagi

    ReplyDelete
  24. wah2..bahagianya dok kampung...hehe. bolhla mnta upah byk sikit jd supir tak bertauliah =)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  25. bagusnya ada mak sedara yang sedia berkhidmat untuk anak2 buah tersayang..alhamdulillah

    ReplyDelete
  26. Kang dah jadi mak senang la zarul sebab dah ada praktikal. Hehe.

    Kite pn ambik anak buah sekolah agama rakyat. Duk kampung memang best ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh..ada ank nnt kerja ayah dia la hihi

      Delete
  27. mak sedara yang bertanggungjawab mmg cenggini laa rutin nyer...sy pon pnh mengalaminye dulu2...sonok kaannnn...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak berpeluang sebab sampai sekarang orang yang kena hantar dan jemput saya hehehe

      Delete
    2. hihi..xpa kak farah..nnt dah ada ank..ada pngalaman

      Delete
    3. Farah...xpe..insyaAllah akan ada peluang nnti....hehehehe

      Delete
  28. di kampung pagi-pagi tentu cuaca nyaman dan sejuk kan?

    ReplyDelete
  29. Suasana kampung memang mendamaikan..dpt dengar ayam berkokok, hirup udara segar..:)

    ReplyDelete
  30. pepagi kat kampung mmg bes udara hehe

    ReplyDelete
  31. saya kalau bab hantar sekolah ni, hantar jalan kaki je. sebab sebelah lorong je sekolahnya. hahahhaha... kalau hujan, baru tunggu depan pagar sekolah. kalau tak, diorang balik sendiri la..

    ReplyDelete