Tetamu Tengah Pagi Buta

by - Tuesday, January 06, 2015

assalamualaikum....

sambil tengah lepak-lepak atas katil semalam.. tak perasaan ada kucing masuk bilik.
disebabkan ada member roomate datang bilik, so tak tutup lah pintu bilik tu.. selalunya pantang pintu bilik di buka ja, kadang-kadang ada ja kucing nak masuk.. 
saya plak bukannya tak minat kucing.. tapi seriau sikit sebab pernah kena cakaran..
peliknya sikucing-kucing yang masuk bilik ni, dia akan tuju bahagian saya..suka dok atas katil saya.. aihhss tak mau la meaw, cheq seriau la.

roomate saya plak memang peminat, penyayang, pembela, segala pe lah..siap ambil dukung, belai-belai, cium-cium lagi.. tapi sikit pon dia tak nak pegi katil roomate. nak datang juga katil cheq ni.. 
mungkin ini kerana katil saya yang empuk ni.. hehhehe
tilam saya berlapik sikit, guna cadar, then lapik lagi guna comforter.. tebal dan empuk lah sikit nak baring...
sebab tu meaw suka ek...
bukan setakat meaw ja, dulu member-member pon selalu lepak dan menyemak atas katil saya..

lepas roomate bagi si meaw makan nasi lemak tengah-tengah pagi buta ni, dia masuk naik parking atas katil lagi... amboi makan kenyang perut senang lah..
duduk la meaw, nak tido ka nak parking ka..janji jangan main cakar-cakar sudah.. nanti berparut habis kita tau..




si meaw 


tengah menjilat-jilat kaki

You May Also Like

80 comments

  1. Replies
    1. Tak mintak tunjuk surat beranak?

      Delete
    2. surat beranak nk ada mcm mna... pak dia pon xkenal...

      Delete
    3. biasalah tu... hbis sepah madu dibuang

      Delete
    4. bhahhaa biasalah tu kucing.. mix n match pusing pusing laki ku laki mu jua.. anak mu bukan anakku..

      Delete
  2. ok letteww kucing suka....
    bukan semua org kucing suka ye...

    maybe ade talent bela kucing....
    cuma jgn jadi pembenci kucing la kalau tak suka kucing sekali pun....
    haiwan ni jinak kebiasaannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh xda la smpai benci...

      kalau kucing bela saya memang main2...tapi kucing yg xbela tu garang sgt kdg2... dulu2 pon bela kucing gak.. si putih nmanya tapi dh xda dh. hilang kot..xdpt dikesan

      Delete
  3. hehe kucing ni nampak bersih aje..
    kalo CT da gegolek da ngan dia hahaha.. tapi alah ngan bulu so dapat nain kejap kejap aje kalo ngan kucing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersih gak la..tapi bulu dia keluar ckit... tgh dok buat kerja smlm.. biar ja dia dok atas tdo..temankan saya kejap..

      Delete
    2. aaaish spesis yang gugur bulu ni lemah haha..

      Delete
    3. ohhh die ade masalah rambut gugur... patut ler salu datang kat bilik zarul.... nak mintak basuh dengan pantene rupenyeee.... hihii

      Delete
    4. bawak pi yun nam hair care please..

      Delete
  4. kucing ni memang akan pergi dekat orang yang tak suka kucing tau..dia boleh detect orang tu penakut ke tidak..syok agaknya menyakat orang..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...dia nk bergurau senda...

      Delete
    2. Cik SalbiahM pakar kucing... He He He...

      Delete
    3. kak sal mndalami isi hati kucing

      Delete
    4. ahaha..berpengalaman bab bela kucing ni..

      Delete
  5. Amboiii syoknya dia landing! Muka tak bersalah je :)

    ReplyDelete
  6. aduyai!! teruja nak tengok kembang hati lelaki ni..bagi kat saya lah kucing tu..aduh terhibur seketika..Zarul kan tahu Etuza penyayang denbgan kucing ni..akibat anak2 suka kucing walhal masa remaj dulu huuu! tak peranh pelihara kucing ni tak tahu nak jaga kucing masa tu..huu gemuk ya kucing tu bulu pula tu segar bersih..ala bagilah peluang kan nenyek tu

    ReplyDelete
  7. tak minat kucing kena plak time dia gesel badan kat kaki.. geli rasa.. stakat tengok ok laa..

    ReplyDelete
  8. ingatkan sae lahh tadi kucing rupanya. hahaha :P
    amboii siap bagi makan nasi lemak. memang sedap lah kucing tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dpt mkn nasi lemak terus ngantuk nk tdo

      Delete
    2. Untung kucing.. Dapat makan nasi lemak....

      Delete
  9. Comel! Rasa nak sepuk2 je, geram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kalau geram ngan kucing, suka 'vandalism-kan' ketenangan diorang. Hahaha memang akak akan sepuk2 manja.

      Delete
    2. Esok SS call teledera... He He He...

      Delete
  10. mesti jantan ni kan .... tu suka anak dara tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya la kot.. sebab aktif dok berjalan... habis semua bawah meja stdy pon dia dok jalan2

      Delete
  11. Kucing ni macam kucing saya dulu-dulu.

    ReplyDelete
  12. suka dia ye.. boleh baring atas tilam yang empuk , hihihi

    ReplyDelete
  13. heheh..kucing ni kalau orang takut kat dia lagi dia suka dekat..macam mengusik jugak dia..heheh

    ReplyDelete
  14. sedap dia landing..^^

    owh, tak sangka pulak sekali dengan mashitah. keciknya dunia. haha. dah nak praktikal kan.

    ReplyDelete
  15. Haha. Saya pun dlu kt bilik selalu kucing masuk sbb pintu bilik selalu bukak. Rindu kucing kt ump. Wuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bela kucing la..bg hilang rindu..ngomol2 ngan dia

      Delete
  16. Hai.

    Nak promote blog jap. Sape2 yg kaki shopping, penggemar2 gadget handpfhone,speaker dan seumpama dengannya, boleh singgah ke blog saya http://sukasukigadget.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. bersih meow rommate adik ni hehehhe...akak pun suka kucing yg bulunya tak tertanggal...kalau tertanggal tu yg akak kurang suka tu melekat2 bulu hehehhe

    p/s sis pi uum awal tahun baru...hehhehe pi pun kebetulan suami akak ada keje kt sana...tu yg singgah UUM tempat sis belajar lama dah...oh adik dok koleh Sime Darby ye...dulu kolej tu nama Guthrie

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenis keluar bulu saya kurang gak...
      sekarag xpggil kolej dh akak..pgil dpp

      Delete
  18. Dia peminat Zarul Farhana kot sebab tuju kat katil tu jew ^-^

    ReplyDelete
  19. Kucing mmg mcm tu la Zarul. Dia kenal org yg tak suka dia dan dia akan pergi bermanja dgn org yg tak suka dia tu. Sama mcm Kak long akak. Dia sgt tak suka kucing, tapi kucing suka bergesel kt dia. Akak ni yg suka kucing, tak plak kucing nak buat gitu.

    ReplyDelete
  20. kalau kucing yang bersih tak ada masalah kutu dan luka ok ja biarkan duduk atau lepak atas katil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni nampk bersih just bulu ha keluar

      Delete
  21. kucing binatang peliharaan yang paling manja

    ReplyDelete
  22. kucing memang suka tidur sekali. kadang2 masuk selimut jugak T_T

    ReplyDelete
  23. Hahahha...sama laa kita zarul..sy pon takut kucing..tp kucing slalu dtg kat sy...adehhh...mcm tau jer sy takut dia...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pon camtu. x brp bekenan kucing seret2 bdn kat kita hehe

      Delete
    2. Deanna nk tahu tak..kalau lagi takut..lagi suka kucing tu datang cari dan gesel2 tau

      Delete
  24. hehehe.. dia boleh sense kadang2. yang x suka tu la yang dia nak pergi dekat2... macam adik saya...habis duk berlari satu rumah, pakat kena kejar degan kucing ktorang. hahahahah

    ReplyDelete
  25. comei tul kucing nih...x ambil bela ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh tak la sis...setakat bg makan ok lagi.. bela tak kot...hehehe

      Delete
  26. boleh ambil bela tu. dah manja sangat dah

    ReplyDelete
  27. hehehe. comel sangat kucing tu! geramnya tengok >.< x sabar nak jmpa kucing2 saya dekat rumah. hee

    ReplyDelete