Merentas Desa

by - Saturday, January 31, 2015

assalamualaikum...

Di sekolah rasanya sekarang musim latihan untuk sukan sekolah.  tengok petang² anak buah selalu pergi latihan..

pagi tadi tengah menyapu kat halaman rumah, tengok ada budak² sekolah menengah sedang merentas desa. lalu depan rumah saya.. jiran² dekat rumah pakat keluar la tengok anak masing².. jiran depan rumah aku lagi la siap kuarkan air sejuk berbotol² nak bagi utk ank dia dan budak² lain..

lari jangan tak lari
dok menunggu anak buah lalu, tak nampk rupa.. dah pesan awal², makcik jangan tengok dia lari.


dari jauh ja ambil gambar
masa zaman sekolah dulu, kalau merentas desa akan lalu depan rumah..
pesan siap² kat mak dan kak tunggu depan rumah, cheq nak lari nanti..
padahal bukannya lari pon.. lari masa cikgu lepas tu lari sekejap 100 meter lepas tu jalan ja lebih. hahaha

sekarang ni, bila dah badan makin naik baru terasa.
 ishh menyesal la jarang jogging. masa stdy dulu satu sem ada la 2,3 kali ja turun jogging. lepas tu joging atas katil ja la.. lepas ni kena tekad lah..amalkan jogging.. 

You May Also Like

81 comments

  1. samalah kita dulu pun kalau merentas desa sekejap aje berlarinya yang lain tu berjalan aje lebih. hahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu SS... Yang lain tu mengeteh kat warung... Baru lari balik.. He He He..

      Delete
    2. Sempat ngeteh?.. Hebat ni.. Hihi

      Delete
    3. ngeteh kt warung dgn pakcik2 ka

      Delete
    4. dasat tul kak SS sempat ngeteh. hahaha

      Delete
    5. Es Es sambil mengeteh sambil makan es durian hahaha

      Delete
  2. haha..dah kerja esok lagi lah malas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. joging atas katil lagi syiokkk...

      Delete
    2. hihi balik kerja pon dah petang.. balik letih..

      hahaha atas katil la jawabnya

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. bila tengok budak2 sekolah merentas desa...teringin nak join sekali...hehe

    ReplyDelete
  4. Jom ikut saya joging..hampir setiap hari saya berjoging ikut masa dan kedrat sendiri, hehehehe...
    Anak perempuan saya pun tadi pergi merentas desa. Nama pun merentas desa bukan lari rentas desa, maka ramailah yg cuma jalan2 macam itik pulang petang....

    ReplyDelete
  5. Lebih baik berlari dari depan umah je... Tak payah suruh mak tunggu depan umah... He He He...

    ReplyDelete
  6. hehe masa skolah dlu kte slalu skip merentas desa..tak pernah join merentas pun oke..!! hehe hanya mampu jadi wakil pbsm standby kot2 ade orang yang pengsan..haha kesiankan diri ini..lol

    ReplyDelete
  7. Okje pun sama Hana..maleh sungguh nak exercise, harap berzumba pagi Sabtu jer satu jam. Padahal kat rumah ada jer treadmil tu....dah jadi tukun dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka dgr Okje pggil Hana.. dah lama xdgr org pggil Hana.. hihi

      Delete
    2. suka dgr Okje pggil Hana.. dah lama xdgr org pggil Hana.. hihi

      Delete
  8. Jom merentas desa nak dik hehhehe...alahaiii akak pun lama x jog dik...lemak tepu menimbun ni...adehhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. nak jogging tapi kekangan masa.. bila ada masa terasa malas

      Delete
  9. Suka time merentas desa..hehehe..time ni la boleh tengok kawasan luar sekolah :) jnjlan ngan kengkawan :)

    ReplyDelete
  10. Sklh Cikna pun baru je lps program merentas desa, join jgkla tp ikut laluan tahap 1 1km je,huhuu.....;-)

    ReplyDelete
  11. hehehe sama laa dulu time sek, lari masa first ja, lepas tuh banyak jalan.. kena plak jalan ngan member lagi laa, nyembangnya lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha menyembang, bergosip ja lbh...lari sikit ja

      Delete
  12. dulu saya merentas desa lalu kampung,, ada sebiji rumah tu keluarkan cerek dan cawan satu dulang untuk bebudak yang lari termasuklah saya,, hilang dahaga,, semoga pemberi air tu murah rezekinya,,

    ReplyDelete
  13. untung nya merentas desa lalu depan umah sendiri..boleh berenti jap baring2 sambil layan spngebob..hehehhe

    ReplyDelete
  14. baru ni sekolah sy buat merentas desa dan rumah saya [ merah ] menangggg hehehehe . untuk permulaan sekolah mmg acara ni la sy nnti2 kan sbb boleeh ringankan sikit berat sy wahaha.. dpt jugak 1 markah sumbang kat rumah walaupun xmenang hikhik .

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. baru ni sekolah sy buat merentas desa dan rumah saya [ merah ] menangggg hehehehe . untuk permulaan sekolah mmg acara ni la sy nnti2 kan sbb boleeh ringankan sikit berat sy wahaha.. dpt jugak 1 markah sumbang kat rumah walaupun xmenang hikhik .

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. tengok jer ker?? jom ler sama2 masuk marathon...

    ReplyDelete
  17. teringat ms merentas desa zmn sekolah dulu...mmg kejap je jogingnya...selebihnya berjalan makan angin haha

    joging atas katil? sy pun salu buat hehehe

    ReplyDelete
  18. Merentas desa mmg macam gitulah..lari tak sampai 5minit.jalannya je lebih..huhu

    Jogging mmg best..sekarang sy dah susah nak keluar jogging.pasal ada anak kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dh kawen ada ank lagi susah nk kuar joging kan

      Delete
  19. Merentas desa ni, Kak Ros awal awal je excited berlari.. Lepas tu dah penat, jalan je yg mampu. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya excited kejap ja..baru 100 dh jalan

      Delete
  20. Dah lama tak merentas desa. Satu-satunya aktiviti sukan saya masuk sejak saya masuk sekolah menengah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. ni ja masuk.. acara lain tgk ja

      Delete
  21. luasnya laman rumah..eh ada kena mengena ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa luasa depan tu.. jemput la dtg rumah nnt

      Delete
  22. ha'ahh..minggu ni semua sekolah ada larian merentas desa..tadi pagi pun adik bongsu berbaju sukan ada larian katanya..

    ReplyDelete
  23. jongging atas katil? menarik tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal pun nak praktik jogging atas katil tu maybe masa mimpi ^-^

      Delete
  24. Dulu kalau zumal merentas desa confirm sejam lepas tu baru sampai semula kat sekolah, jalan macam bersiar-siar dan boleh shopping lagi ^-^

    ReplyDelete
  25. teringat zaman sekolah dulu, time merentas desa, kitorang jalan lenggang kangkung je, siap singgah kedai beli jajan lagi...hahah

    ReplyDelete
  26. awal tahun dah start merentas desa ye... cepatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat awal xpa.. nnt budak2 leh tumpu pada pelajaran dh

      Delete
  27. Dah lama tak merentas desa. Eh dah lama tak exercise sebenarnya hehehe.

    Salam singgah dari follower #610. Dari segmen kak mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sama la.. dah lama x exercise...
      nnt saya follow balik ya...

      Delete
  28. scha dulu tak join pun. siap ikut cikgu naik kete lagi. haha. jadi AJK kot time tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung lah... ank kesygn ckgu dpt naik keta hihi

      Delete
  29. sepanjang saya sekolah selalunya saya skip merentas desa sebab malas dengan sengaja menawarkan diri jadi ajk haha
    first time merentas desa tingkatan tiga sebab last year kat sekolah tu then time tingkatan enam pon sebab last year acah2 nak merasa merentas desa sebelum masuk u hahaha

    ReplyDelete
  30. saya masa sekolah memang xsuka aktiviti luar ni.
    kat sini rasenye belum start rentas desa.
    bila da start nanti ramailah budak sekolah datang sebab sakit betis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah... saya dulu urut kaki ngan minyak panas ja

      Delete
  31. samalah kita.. aktiviti joging atas katil..hehehe... badan dh dipam2 ni. lg nk diet lagi menjadi nafsu mkn..huhuhu

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  32. Saya tak pernah sampai ke penamat klu merentas desa ni.. join buat syarat he huhu

    ReplyDelete
  33. Haha dulu masa skolah merentas desa pon lalu kot dpn umah..sebelum lalu pg tu dah suh mak siapkan air oren nnt lalu nk breti ..jgn kunci pntu pagar haha..sampai jer terus msuk pgar minum sepuasnyerr..

    ReplyDelete
  34. teringat masa zaman sekolah dulu....merentas desa siap naik umah orang minum dan makan..tn umah siap jemout lagi singgah...melilau cikgu carik ...hahhahahaha

    ReplyDelete
  35. sepanjang zaman sekolah.. sekali atau 2kali saja kot CT join. other than that mengelat kekonon tlg cikgu hahaha..

    ReplyDelete
  36. skang ni tgh dok praktik jogging kat padang dpn ofis petang2 lps habeh kerja hehe. nak kena jaga body kikiki

    ReplyDelete
  37. jogging atas katil je? hahahahaha... saya bab lari saya x suka. tapi kalau jogging, memang saya suka. lagi2 kat putrajaya tu banyak taman. memang seronoklah nak cuci mata tengok pemandangan semulajadi sambil keluarkan peluh.

    ReplyDelete